Menu
Your Cart

Wij versturen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


Advies & garanties

Advies m.b.t. aanplant en onderhoud van de planten.

Het inplanten.

Een plant moet op de juiste manier geplant worden. Wanneer planten verkeerd geplant worden, vervalt de groeigarantie.

Wanneer u een haag plant dient u een geul te graven, de bodem van de geul goed los te spitten. Dan de planten erin zetten en de geul vullen met bodemverbeteraar en de uitgegraven grond.

Het plantgat waar de plant in komt te staan dient 2 keer zo diep en 2 keer zo breed als de kluit uitgegraven te worden. Lees meer..

Water geven:

Het klinkt zo eenvoudig, water geven, maar zo eenvoudig is het niet. Hiervoor is kennis, ervaring en feeling nodig.

Zorg ervoor dat de planten in de tijd tussen afhalen of aflevering en aanplanten niet uitdrogen.


Bij planten in pot is dit vrij eenvoudig; zet ze in de schaduw en zorg dat de grond in de pot vochtig blijft. Lees meer..

De verzorging:

Om aanspraak te kunnen maken op groeigarantie dient u de planten de juiste verzorging te geven. Vooral in het eerste jaar is een goede verzorging erg belangrijk.

Snoeien van planten stimuleert de groei. Het zorgt voor compacte, volle planten. Snoei bloeiende planten altijd na de bloei!

Uitzonderingen op de groeigarantie.

Gebreksverschijnselen of ziekte. Wij leveren gezonde planten. Op planten die ziek zijn geworden kunnen wij geen garantie geven. Er zijn veel externe factoren waardoor planten ziek kunnen worden na aanschaf. Door de juiste standplaats, voeding en verzorging zijn veel ziektes te voorkomen.
 
Beukenhaag, fagus sylvatica, heeft voor een goede groei een schimmel genaamd mycorrhiza, nodig.  Deze schimmel heeft de plant zelf bij zich maar voor een goede groei is dit vaak niet voldoende. Wij geven alleen garantie op fagus sylvatica waar bij de aanplant Vivimus universeel op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid is toegepast.
 
Bij de aanplant van Rhododendron en Azalea dient u altijd turf of Vivimus voor zuurminnende planten te gebruiken.

Garanties

Een aantal punten die belangrijk zijn om door te lezen om misverstanden te voorkomen.

Wij besteden veel zorg aan de planten welke wij leveren. Om zeker te zijn van een goede hergroei is dat niet genoeg. Ook van uw kant is de nodige zorg nodig. Daarom is het belangrijk dat een aantal zaken besproken en uitgelegd worden. Lees meer..

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).