Menu
Your Cart

Wij versturen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


Droogte tolerante planten.

De laatste jaren zijn de zomers steeds droger waardoor de vraag naar planten die goed tegen droogte kunnen toeneemt. In deze categorie vindt u planten die bovengemiddelde droogte aan kunnen. Dit betekend niet dat u ze nooit water hoeft te geven bij warm weer maar wel dat ze minder snel extra water nodig hebben dan gemiddeld. Vooral in de eerste zomer dat ze in uw tuin staan hebben ze wel extra aandacht in de vorm van water nodig. Verder kunt u uitdroging van de grond voorkomen door ervoor te zorgen dat er voldoende organische stof in de grond aanwezig is. Met organische stof bedoelen we plantresten zoals we die aantreffen in compost. Deze plantresten werken als sponsjes; ze kunnen water in zich opslaan en dat kunnen de planten dan weer gebruiken. Het beste kunt u elk jaar de grond in de tuin bedekken met een laagje van enkele centimeters compost. Verder kunt u door de grond zoveel mogelijk met planten te bedekken uitdroging van de grond voorkomen omdat de zon dan niet op de grond straalt.

Merk: Kwekerijvlastuin Model: AcanthushungaricusP9
Bloemkleur: wit-roze. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: 80-100 centimeter. Bijzonderheden: imposante vaste plant. Stekelige bloemen. Goede snijbloem. Wordt ook wel Hongaarse Berenklauw genoemd. Hij is niet giftig.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze ..
€3,00
Excl. BTW:€2,75
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AchilleapaprikaP9
Bloemkleur:       oranjerood tot rood, schermvormige bloemen.Bloeitijd:             juni – september.Volwassen hoogte:        50-60 centimeter.Bijzonderheden: &nb..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AchilleaSchneetallerP9
Bloemkleur:       wit, schermvormige bloemen.Bloeitijd:             juni – september.Volwassen hoogte:        50-60 centimeter.Bijzonderheden:  Goede snijblo..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AchilleaterracottaP9
Bloemkleur:       terracotta kleurige , schermvormige bloemen. Als de bloemen een tijdje bloeien verkleuren ze naar lichtgeel zoals op de tweede foto te zien is. Op de voorgrond de terracotta kleur, de lichtgele bloem erachter is van dezelfde plant maar deze bloeit al l..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AchilleamoonshineP9
Bloemkleur:       gele, schermvormige bloemen.Bloeitijd:             juni – augustus.Volwassen hoogte:        60-70 centimeter.Bijzonderheden:  Goede snijblo..
€1,60
Excl. BTW:€1,47
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Agastacheblackadder
De volledige naam is Agastache foeniculum ‘Black Adder’.Vaste plant.Bloemkleur:       donker blauw.Bloeitijd:             van juli tot september.Volwassen hoogte:    &..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Agastachebluefortune
De volledige naam is Agastache foeniculum ‘Blue Fortune’.Vaste plant.Bloemkleur:       diep blauw.Bloeitijd:             van juli tot september.Hoogte:      ..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Alchemilla mollis, vrouwenmantel.
Populair
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Alchemilla mollis
Vaste plant waarbij over het groene blad een grijze waas zit. De regen- of dauwdruppels blijven prachtig op de bladeren liggen. In het voorjaar komen de bladeren tevoorschijn, in juni de bloemen. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn en u de planten afsnijdt, lopen de planten opnieuw uit en volgt er i..
€1,20
Excl. BTW:€1,10
Merk: Kwekerijvlastuin Model: CalamagrostiskarlfoersterP9
De volledige naam is Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’.Bladkleur:           groen.Bloeitijd:             van juni tot augustus. Beige pluim.Hoogte:   ..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Merk: Kwekerijvlastuin Model: CentranthusruberalbusP9
Bloemkleur:                  Wit. Bloeitijd:                      juni-juli. Volwassen hoogte:     ..
€1,60
Excl. BTW:€1,47
Merk: Kwekerijvlastuin Model: CentranthusrubercoccineusP9
Bloemkleur: Hard roze. Bloeitijd: juni-juli. Volwassen hoogte: 60-80 centimeter. Bijzonderheden: De plant kan zich uitzaaien. De bloemen trekken vlinders, hommels en bijen aan. De planten zijn kalkminnend. Weinig tot geen mest geven, wel water in langere, droge periodes.Onderhoud: Ook al zijn..
€1,60
Excl. BTW:€1,47
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Cerastium tomentosum
De volledige naam is Cerastium tomentosum..Vaste plant met grijs-groen blad. Bloemkleur: witte bloemetjes. Bloeitijd: mei-juli. Volwassen hoogte: 10-15 centimeter, de bloemetjes komen hier boven. Bijzonderheden: past prima in de rotstuin.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar af..
€1,20
Excl. BTW:€1,10
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 47
Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).