Menu
Your Cart

Wij versturen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’. Prachtkaars, witroze bloeiend.

Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’. Prachtkaars, witroze bloeiend.
Populair
Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’. Prachtkaars, witroze bloeiend.

De volledige naam is Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’.

Vaste plant.

Bloemkleur:       witroze.

Bloeitijd:             juli tot en met september.

Hoogte:               circa 100cm.

Bijzonderheden:  Wanneer deze vaste plant bloeit, trekt hij enorm de aandacht. Goed te mengen met Geranium 'Rozanne'.In de winter bescherming nodig tegen veel regen en sneeuw. Afdekken met luchtige materialen zoals (dennen) takken. Vaak overleeft de Gaura de winter niet. 

LET OP! Deze planten kunt u beter niet tussen november en maart planten. Ze zijn niet super winterhard, als ze in deze periode geplant worden is de kans op uitval groot. Wij geven op deze planten in deze periode dan ook geen garantie.

Geef de Gaura bij voorkeur een plaats in een verhoogde border of pot. Hierin is de grond in de winter vaak droger waardoor de kans dat de planten het volgende jaar weer prachtig bloeien een stuk groter is. Als de plant in de zomer te wild uitgroeit kunt u hem gerust tot 20 centimeter boven de grond afknippen, na een paar weken bloeit hij weer.

Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silhouet zoals bijvoorbeeld siergrassen. Verder is een tuin met plantenresten een prima plaats voor insecten en vogels. Insecten overwinteren onder of in de planten en veel uitgebloeide bloemen hebben nog zaad voor de vogels. Afknippen en opruimen kunt u dan het beste in het voorjaar doen. Het voorjaar is de tijd om de planten mest te geven.

De planten zijn leverbaar in potmaat P9. Dat is een potje waarvan de bovenrand 9x9cm is. De planten voorzichtig uit de potjes halen!  Anders breken de wortels van de planten af.

Plantadvies:

Grondsoort:  matig voedselrijke grond.

Standplaats: volle zon.

Aantal planten per m2: 4-5 planten.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed
Captcha
€1,80
Excl. BTW: €1,65
  • Stock: Op voorraad
Het minimum te bestellen aantal is 3
Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).