Menu
Your Cart

Wij versturen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.

Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.
Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.
Populair
Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.
Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.
Verbena bonariensis. IJzerhard. Paars bloeiend.

De volledige naam is Verbena bonariensis

Polvormende vaste plant.

Bladkleur:           groen.

Bloeitijd:             juni t/m oktober met paarse bloemen.

Volwassen hoogte:        160 centimeter.

Bijzonderheden: prachtige weefplant om in grote groepen of verspreid over de border aan te planten. Kan ook in potten. Trekt veel bijen en vlinders aan. Wanneer het nodig is, snoeien wij ze voordat ze verstuurd worden. De Verbena bonariensis is een 2-jarige plant, hij zaait zich vaak wel uit zodat u hem niet kwijt raakt. In de winter afdekken met luchtige materialen zoals (dennen)takken. 

LET OP! Deze planten kunt u beter niet tussen november en maart planten. Ze zijn niet super winterhard, als ze in deze periode geplant worden is de kans op uitval groot. Wij geven op deze planten in deze periode dan ook geen garantie.

Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silhouet. Verder is een tuin met plantenresten een prima plaats voor insecten en vogels. Insecten overwinteren onder of in de planten en veel uitgebloeide bloemen hebben nog zaad voor de vogels. Afknippen en opruimen kunt u dan het beste in het voorjaar doen. Het voorjaar is de tijd om de planten mest te geven. Deze Verbena kan zich flink uitzaaien. Om dit deels te voorkomen kunt u hem in het najaar al afknippen. Verbena is niet erg winterhard maar het volgende jaar komen vrijwel altijd weer zaailingen op die dat jaar weer zullen bloeien.

De planten zijn leverbaar in potmaat P9. Dat is een potje waarvan de bovenrand 9x9cm is.

Plantadvies:

Grondsoort:  voedselrijke grond.

Standplaats: zon.

Aantal planten per vierkante meter: 5 tot 7 planten.

 

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed
Captcha
€1,40
Excl. BTW: €1,28
  • Stock: Op voorraad
Het minimum te bestellen aantal is 3
Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).